Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Småviltjakt og hundetrening

Vi kan tilby småviltjakt på ca 830 000 daa i Trysil kommune. Terrenget består hovedsaklig av skogsområder, samt noe fjellterreng i nordre del av kommunen. Vi har delt inn området i ni kortområder som er beskrevet nærmere nedenfor. 

Søknadsfrist for småviltjakt er 1. mai. Søk per epost. Eventuelle ledige kort selges fortløpende etter dette. Ledige kort blir også lagt ut på Inatur fra ca. 1. august.

Innenbygdsboende jegere får tilsendt sine kort med priser og annen info i januar. Er du trysling og ny jeger, kontakt oss så får du jaktkort tilsendt.

Hundetrening 

I Bittermarka treningsområde selges et begrenset antall treningskort. 
For vinteren 2024 er det utsolgt for utenbygdsboende. Søknadsfrist for høsten er 1. mai.
Pris kr. 940 (470 for innenbygdsboende).
For utenbygdsboende gjelder følgende prioritering:
1. Hytteeiere i de gamle hytteområdene på strekningen Brennåsen- Hærslettåsen.
2. Hytteeiere på andre områder innen Engeren inkl. Gnolla.
3. Hytteeiere i andre deler av Trysil.
4. Øvrige søkere. 

Jaktperioder

For utenbygdsboende jegere har vi delt småviltjakta i følgende perioder:
1. periode:10-16/9.
2. periode: 17-24/9.
3. periode: 2-9/10.
4. periode: 10/10-23/12.
Det kan søkes om "sesongkort" som gjelder for en av de tre første periodene + 4. periode. Dagskort selges kun i 4. periode.

Vi gjør oppmerksom på at det for enkelte arter kan være begrensninger i jakttid og dagskvoter. Info om dette vil bli kunngjort her i slutten av august etter at vi har taksert områdene.

Kortpriser utenbygds 2024

"Sesongkort": Kr. 2100,-.
Periodekort: Kr. 1560,-.
Dagskort: Kr. 440,- (dagskort er kun tilgjengelig f.o.m. 10/10).

Ved kjøp av kort på Inatur eller i butikk kommer 60,- kr. i tillegg.

Jaktområdene:

Bittermarka
Dette er et fjellterreng beliggende fra 750-1014 m.o.h. Terrenget er på 48000 daa. Her finnes lirype og hare, samt noe skogsfugl. Terrenget er lett tilgjengelig og pågangen av jegere som ønsker jakt her er stor. I Bittermarka praktiseres en ordning med maks antall jaktdager per kort innenfor den tildelte perioden. Hvor mange dager den enkelte jeger kan jakte fastsettes etter takseringen i august. For utenbygdsboende gjelder det særskilte krav til søkere, se eget søknadsskjema for rypejakt i Bittermarka. Søknadsskjema

Engeren
Skogs- og fjellterreng som ligger i Nordre Trysil. Det 168000 daa store terrenget strekker seg fra 430-1209 m.o.h. Terrenget omfatter fjellområder i Eltdalen, Tverrfjellet og Flendalen. Her finnes lirype, fjellrype på toppene, skogsfugl og hare.
Jaktkart Engeren (innmark, hyttetomter, etc. inngår ikke i jaktområdet).

Jordet
Dette skogsterrenget ligger i området ved Slettås, Eltdalen og Jordet. Terrenget er 139000 daa stort og strekker seg fra 380- 935 m.o.h. Her finnes skogsfugl, hare og lirype. Jaktkart Jordet (innmark, hytteområder, etc. inngår ikke i jaktområdet.

Trysil
Skogsterreng på 193000 daa beliggende på begge sider av Trysilelva omkring Trysil sentrum. Terrenget går fra 350-1132 m.o.h. I området finnes skogsfugl, hare og lirype.
Jaktkart Trysil (innmark, hyttetomter, etc. inngår ikke i jaktområdet).

Østby
Skogsområde på 122000 daa beliggende fra 440-830 m.o.h. Hoveddelen av terrenget ligger nord for riksveg 25 ved Østby. Her finnes skogsfugl, hare og lirype.
Jaktkart Østby (innmark, hyttetomter, etc. inngår ikke i jaktområdet). NB! Grønt felt er Østby sameieskog som kun er åpent for innenbygdsboende jegere.

Nesvoldberget
Dette er et skogsterreng på 59000 daa beliggende mellom Nesvoldberget, Støa og Flermoen i Østre Trysil. Området ligger fra 400-713 m.o.h. Her finnes skogsfugl, hare og noe lirype på de mest høyereliggende deler av terrenget.
Jaktkart Nesvoldberget (innmark, hytteområder, etc. inngår ikke i jaktområdet).

Åsene
Hoveddelen av dette terrenget ligger ved Landsjøåsen i Søre Trysil med et mindre område i Varådalen. Disse terrengene er samlet 40000 daa og huser skogsfugl og hare.
Jaktkart Åsene (innmark, hyttetomter, etc. inngår ikke i jaktområdet).

Lutnes
Skogsterreng beliggende mot svenskegrensen mellom Flermoen og Lutnes. Terrenget er 30000 daa stort og strekker seg fra 310-630 m.o.h. Her finnes skogsfugl og hare.
Jaktkart Lutnes (innmark, hyttetomter, etc. inngår ikke i jaktområdet).

Tørberget
Skogsterreng som ligger omkring Tørberget i Vestre Trysil. Terrenget er på 20000 daa, og her finnes skogsfugl og hare. Vi gjør oppmerksom på at dette terrenget ligger innenfor et kjent ulverevir (Slettåsreviret).
Jaktkart Tørberget (innmark. hyttetomter, etc. inngår ikke i jaktområdet.

bilde

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

Logg inn